NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - F.P. Halle-Gooik  1 - 2  (0-1)
   
DATUM 23-01-2015  21:15
   
DOELPUNTEN 15í Dujacquier (0-1), 25í Kherouach (1-1) en 39í Dahbi (1-2) 
   
VERSLAG De A-ploeg van Real Noorderwijk stond voor een schier onmogelijke opdracht tegen de leider in de competitie. Doch in voetbal is alles mogelijk, je moet het vel van de beer dus best niet verkopen voor hij geschoten is... Bij FPGH staat het nieuwe goudhaantje Hector Albadalejo Blazquez, (meervoudig Spaans internationaal en Europees topschutter) tussen de lijnen. Marco Ferrian (ex-Halle-Gooik) mocht van zijn vorige club niet meespelen bij de thuisploeg. Nieuwkomer Hamza Ait Ikkou zit wel in de kern. De 1e goeie kans is na 3,5 minuut voor Real, Bouyakoubi tot bij Kherouach doch Kirri devieert de bal naast. Halfweg de eerste helft staan beide ploegen nog op 0 fouten, en op het scorebord staat net hetzelfde te lezen. FPHG probeert het vooral met afstandsschoten, Real sprokkelt de nodige kansjes bij mekaar doch vergeet af te werken. In de 14e minuut valt de 0-1 uit het niets, Valentin Dujacquier zet zijn ploeg op voorsprong. Coach Schapmans maant zijn mannen aan om de rust te bewaren zodat de voorsprong niet groter wordt. Bij de rust staat dezelfde stand nog steeds genoteerd: 0-1.

FPGH begint agressiever aan de 2e helft en vooral El Kharroubi zal het geweten hebben met enkele fouten op zijn persoon. De thuisploeg gaat gretig op zoek naar de gelijkmaker en slaagt daar ook in de 25e min. : 1-1 Abdullah Kherouach na knap voorbereidend werk van Zerouali. Twee minuten later opnieuw een reuze kans met een snelle uitbraak van Zerouali, pas op Kirri...doch de pegel gaat nipt naast. 29e min. schot van Hicham Salah pal naast de kruising...Real heeft verschillende mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen, maar verzuimt om de kansen te verzilveren. En de blessures stapelen zich op bij de thuisploeg. Zerouali kan niet meer verder (knie), Salah (dij), Kirri (een knal vol in het aangezicht)...FPGH voert de druk op en loopt dan zelf op een counter van Real, waarbij Mageren uit zijn doel komt en de bal buiten de doelgebied met de hand raakt. De scheidsrechters gebaren van krommen aas, ongeloof bij publiek, trainer en spelers...in de daaropvolgende fase nog een fout op El Kharroubi die niet wordt bestraft, Real uit balans en Dahbi profiteert om er 1-2 van te maken. Er stonden nog slechts een 30-tal seconden op de klok. Ook hier was een gelijkspel correct geweest, jammer genoeg beslisten details er anders over. Toch een geweldige prestatie van onze jongens die zich heel de wedstrijd de evenknie toonden van de leider. Helaas brengt dit geen punten op en al kregen we een knappe wedstrijd te zien, er bleef toch een wrange nasmaak hangen... Maar op naar de volgende match! Over 2 weken komt Malle naar De Mixx, een Kempische derby waarin zal geknokt worden voor de punten!

Real Noorderwijk speelde met: David Morant, Marouane Abderrahim, Abdullah Kherouach, Abderahim El Kharroubi, Karim Bouyakoubi, Hamza Ait Ikkou, Yannick Scheerens, Niels Caers, Hicham Salah, Mouhcine Zerouali, Heutmen Kherouach en Davy Van Bael 

TERUG