NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Charleroi 21  2 - 7  (0-1)
   
DATUM 29-11-2013  21:15
   
DOELPUNTEN 11’ pen. Vanderlei (0-1), 21’ Achadoud (1-1), 23’ Salhi (1-2), 32’ Ouadi (1-3), 32’ Skeric (2-3), 32’ Ouadi (2-4), 35’ Salhi (2-5), 37’ Genchi (2-6) en 40’ Atsouli (2-7). 
   
VERSLAG Zonder Cammalleri, Coppola & Sleypen werd de wedstrijd tegen Charleroi een aartsmoeilijke opdracht. Hét uitgesproken moment voor de jongens die minder aan spelen toekwamen om op te staan. En wie weet, kon het versterkte Charleroi wel op de knieën gespeeld worden.

En de wedstrijd was gesloten aanvankelijk met weinig snelheid en weinig doelgevaar voor beide ploegen. In de elfde minuut begaat Duric S een fout in het strafschop gebied en het is Vanderlei himself die nipt de betere bleef in het duel met Decoster, 0-1. Na de 0-1 komt Skeric 2x héél dicht bij de gelijkmaker, maar een goed Genchi en het doelkader staan in de weg. Daarna nog 3 dijken van kansen voor de bezoekers, die de dwarsligger en de paal op hun weg naar succes tegenkomen. De score verandert niet meer tot aan de rust.

Na de rust is het bij de eerste uitbraak van Celtic meteen alles te herdoen als Achadoud op wandel mag en Skeric goed de ruimte vrij maakt. Met een schot in de winkelhaak scoort Achadoud de gelijkmaker, 1-1. Dat geeft de thuisploeg ineens een vertrouwens boost. Een boost die ze nog geen minuut later cash betalen, als dat vertrouwen omslaat in naïviteit. Want klakkeloos naar voor in de aanval en geen omschakeling, zorgt ervoor dat Charleroi met 2 op doelman Decoster af mag gaan. Ei zo na, had Decoster nog kunnen pareren, maar Salhi scoort toch de 1-2. Celtic gaat opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en op een weggever van Dalia na, kan Charleroi niet echt het overwicht bewaren. In tegendeel, Celtic komt nog aan 2 dikke doelkansen voor Achadoud & Skeric, maar beiden botsten ze op doelman Genchi. Maar toch is het Charleroi dat de voorsprong verdubbeld als Salhi op wandel mag over rechts en Ouadi wordt vergeten aan de 2e paal, 1-3, net voorbij het half uur. De bal wordt terug in het spel gebracht en met een lange bal van Huyuk op Skeric pegelt die in één tijd de aansluitingstreffer terug op het bord, 2-3. Wat Celtic hen had voorgedaan, gebeurd nu door Charleroi, want de bal werd opnieuw in het spel gebracht en met een gemeten pass zette Vanderlei Ouadi oog in oog met Skeric, die na zijn doelpunt zijn frustratie zo hard had uitgeroepen, dat hij nu héél plat verdedigde en Ouadi zo de 2-4 kon scoren. Drie minuten later kon Salhi over de moe gestreden Huyuk heen lopen en ook nog de bal hoog in doel punteren, 2-5. Meteen ook boeken toe voor Celtic. Coach Rubio ging nog met vliegende keeper spelen, maar dat zag er helemaal niet uit. Zo kon doelman Genchi nog eentje scoren als hij de bal kon veroveren in eigen doelgebied en op het eindsignaal kon Atsouli nog de overdreven zware 2-7 eindstand vastleggen.

Geen man-over-boord, maar wel te grabbel gegooide punten. De jongens die moesten opstaan deden dat niet. Want na de pauze werden ze vaak van het kastje naar de muur getikt. Vooral na de pauze lagen onze werkpunten heel erg bloot, toen de schrik plaats ruimde voor hoogmoed. Maar als iedereen eens in de spiegel kijkt en voor zichzelf dan uitmaakt wàt zijn werkpunten zijn en hoe hij die gaat aanpakken, kunnen we volgende week tegen Beringen wat rapen. Het vertrouwen in de spelersgroep blij, ondanks deze misstap. Maar de centrale vraag is; “Hoe lang kunnen we nog steeds terugvallen in een oud zeer?”. Want nu spelen we voor de knikkers en het minste dat je dan mag verwachten van de ploeg is dat ze de ziel uit hun lijf lopen om punten te pakken, maar dat gebeurde bij te weinig spelers om aanspraak te maken op een punt, laat staan 3. Maar deze week is volgende week niet, en dus kijken we al vlug uit naar de volgende vrijdag, als Beringen op bezoek komt! 

TERUG