NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - ZVK Celtic Houthalen '94  3 - 4  (3-2)
   
DATUM 02-11-2012  21:30
   
DOELPUNTEN 4’ 1-0 GOESSENS Bart, 8’ 1-1 SLEYPEN Sven, 13’ 2-1 FORY Ian, 18’ 3-1 BIJLOOS Nico, 20’ 3-2 SLEYPEN Sven, 28’ 3-3 SLEYPEN Sven, 33’ 3-4 SLEYPEN Sven 
   
VERSLAG Afgelopen maandag werd er niet getraind, maar werd de wedstrijd van vorige week vrijdag grondig geanalyseerd. De kopjes werden terug in dezelfde richting gezet en dat bleek meteen ook zo op het veld. De A-kern werd aangevuld met een rechtstreekse cap voor Dalia, die daarmee Hasdo naar de beloften-groep duwde. Coppola en Duric kwamen terug uit schorsing. En doelman Decoster kreeg na zijn puike prestatie vorige week bij de beloften sportief de voorkeur op Baeten in doel. In de eerste minuut kon Celtic twee heel grote kansen niet benutten en na vier minuten spelen werd Celtic uit verband gespeeld door de slimme thuisploeg. Goessens was de afwerker van dienst aan de tweede paal, 1-0. Even een domper op het opportunisme van Celtic, dat echter meteen ook weer op zoek ging naar de gelijkmaker. Sleypen komt sterk naar binnen en Conard redt knap met de voet. Een minuutje later kan een bleke Nejjar een goede actie uitvoeren op rechts, bedient Sleypen aan de tweede paal die meer moeite had om de bal niet in doel te werken dan wél. Maar het werd zijnet. Twee minuten later kon Duric een ingestudeerde vrije trap niet verzilveren. Ook hij schiet in het zijnet. Daarna komt de thuisploeg onder de druk uit van de bezoekers en kan het vooral pivot Vermeiren vrij aanspelen, die dan op zijn sterkst Thoelen kan bedienen. Een goede reactie van doelman Decoster was nodig om de dubbele marge te verhinderen. Slechts een ademhaling later kan Vermeiren draaien en knalt hij tegen de kruising. In de achtste minuut kan Coppola met een slimste steekpass Sleypen bereiken aan de eerste paal. Die omspeelt doelman Conard en de bordjes hangen gelijk. Vanaf dan komt het echte evenwicht in het spel. Celtic heeft het meeste balbezit en dom balverlies van Achadoud in minuut 13 werd meteen knap afgerond door Fory die doelman Decoster geen schijn van kans liet, 2-1. Celtic trekt meteen een versnelling hoger, Aksoy recupereert de bal op rechts, bedient Achadoud, maar diens vizier stond niet op scherp en schiet in het zijnet. Twee minuten later kan Duric nog eens over links oprukken, maar Conard devieert zijn schot tegen de paal. Celtic lijkt steeds meer op zoek te gaan naar de gelijkmaker en Conard moet zich reppen op een volley van Coppola. Dat opportunisme kreeg opnieuw een deuk als Duric opnieuw met dom balverlies de inleiding geeft op de dubbele marge voor Leopoldsburg. Nu kan Bijloos alleen op Decoster afgaan en opnieuw is de bezoekende doelman kansloos en staat het 3-1. En toch kan Leopoldsburg ook nu niet standhouden, want op een ingestudeerde hoekschop kan Coppola Sleypen bedienen, die meteen de 3-2 ruststand op het bord zet.

Na de rust komt Celtic opnieuw het gretigst uit de kleedkamers, iets té gretig blijkbaar. Coppola schiet een 3 tegen 1 kans nipt voor langs en ook Achadoud kan de gelijkmaker niet scoren als hij de bal recupereert in de 22e minuut. Opnieuw heeft Celtic balbezit, maar een duivelse Vermeiren lukte haast een dubbele marge, maar Decoster pareert knap een tegenvoets schot in de 27e minuut. Celtic geeft meteen antwoord en Duric puntert nipt langs de verkeerde kant van de paal. In minuut 28 is het dan toch raak voor Celtic, als Vermeiren de bal slecht ontzet en Coppola richting Sleypen kopt die opnieuw Conard omspeelt en overhoeks de gelijkmaker scoort, 3-3. Jammerlijk voor de thuisploeg valt op die fase Vermeiren uit met een hopelijk slecht geblokkeerde knie. Celtic ruikt nu de overwinning nog meer en Coppola schiet even later net naast de kruising. Halfweg de tweede helft kan Sleypen een goede actie opzetten, maar nu blijft Conard de baas in het rechtstreekse duel. Even later speelt Duric knap in op Coppola die aan de tweede paal hoog over schiet. Een goal kon niet uitblijven en in de 33e minuut komt Sleypen naar binnen en schiet hij onverwachts in de korte hoek en pakt Conard nu tegenvoets, 3-4. Even later kan Duric H. inspelen op een inlopende Duric S. die pal op doelman Conard schiet. In een hectisch slot verwacht iedereen nog een doelpunt. Of de 3-5 valt, of de 4-4 met beide ploegen die er vol voor gaan. Maar ondanks een vliegende doelman kan de thuisploeg de stand niet meer ombuigen in puntenwinst en kunnen de bezoekers de moeilijke verplaatsing na de 1 op 6 positief afronden. 

TERUG