NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - ZVC Leopoldsburg  13 - 10  
   
DATUM 24-02-2012  21:30
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Zoals ik eerder al schreef in een verslag, heeft haast elke ploeg een dip in de loop van een seizoen. Leopoldsburg zit er nu middenin.
Het was de revelatie van het seizoen al aan te zien bij zijn thuiswedstrijden tegen Noorderwijk en Meeuwen, die met behoorlijk wat meeval en veel moeite met het kleinste verschil werden gewonnen. In Bocholt was het verval al merkbaar (5 – 3 verlies). En nu gaan verliezen met 13 – 10 bij Eisden-Dorp dat in de heenronde thuis werd ingemaakt met 12 – 3. Dat neemt uiteraard niets weg van de verdienste van de thuisploeg, het wijst er enkel op dat ZVC de pedalen kwijt is. Misschien is de ploeg gewoon voetbalmoe, nu het vooruitzicht op een titelgevecht met de topploegen van de reeks, volledig in rook is opgegaan.

Bij dat alles zou je bijna de wedstrijd zelf vergeten; die is gemakkelijk samen te vatten.
ZVC liep quasi de hele match achter de feiten aan. Het scoreverloop maakt dat duidelijk:
Verheyen 2 – 1; Putzeys 3 – 2; Putzeys 4 – 3; Byloos 6 – 4; Vermeiren 7 – 5; Putzeys 7 – 6; Goessens 7 – 7; Verheyen 8 – 8; G. Di Giambattista 8 – 9; Cosemans 11 – 10.
Opmerkelijk daarbij is dat er bij 8 – 9 uitzicht was op een overwinning, maar dat Eisden dan nog vijf keren kon scoren en Leopoldsburg nog één enkele keer. Dat noemt men dan afgaan.

Doch niet getreurd, het huidige dieptepunt moet beschouwd worden als 'un accident de parcours' dat elke ploeg ooit heeft meegemaakt. Er is maar één remedie: meteen weer de ruggen rechten en pogen het juiste ritme weer te vinden.

ZVC heeft nu een pauze van ongeveer een maand om, via de 1/8 finale van de beker van Limburg, de batterijen een laatste keer op te laden om zich in de top van het klassement te handhaven. Daarvoor mag het nog tweemaal thuis aan de bak tegen Turquoise Antwerpen en Schoten. En de laatste wedstrijd is een prestige-match in Ougrée. De bloemen voor de kampioenen mogen we nu al bestellen. (Ph. Van Beeck)

ZVC speelde met: Trippaers, Goessens, Byloos, Verheyen, Putzeys, Vermeiren, Wawrzak, G. Di Giambattista, Cosemans, Pauwels, Peeters. 

TERUG