NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - United '76 Schoten  11 - 4  (6-0)
   
DATUM 30-03-2012  21:30
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Leopoldsburg heeft een vrij agressief spelende en bijwijlen potige tegenstander met zware cijfers naar huis gestuurd. De bres had nog dieper kunnen zijn als ZVC niet tal van quasi gemaakte goals te mooi wilde afwerken en daarin net niet slaagde. Daarentegen lieten de Kampenaars de Antwerpenaars, bij een een 10 – 0 stand, de vrije teugel en hun zeer verdienstelijk (gekwetste) keeper zowat aan zijn lot over, zodat hij 4 doelpunten moest slikken in de laatste 6 minuten. Dit was voor Dieter Conard alles behalve aangenaam en zeker onverdiend.

Laten we enkele markante feiten van deze wedstrijd hier hun verdiende plaats geven.
De vlijmscherpe rushes van speerpunt Bob Putzeys met wie de United defensie alle kleuren van de regenboog zag, vertrokken telkens van op eigen speelhelft, sneden door de Antwerpse gelederen als door boter. 3 Maal werd die specifieke 'Einzelgang' zegevierend afgerond.
De efficiënte, telkens zonder franjes spelende, nuchtere verdediger Nico Byloos, liet zich vaak in de aanvalslinies ompmerken en scoorde 3 mooie doelpunten; dat is meer dan in de rest van het seizoen.
Een rustige Bart Goessens zette na een kwartier, met een 10 meter, de toon voor een doelpuntenfestival en scoorde onmiddellijk daarop nog een tweede doelpunt.
Kurt Vermeiren bleef zijn nuchtere zelve en legde beheerst 2 doelpunten in de korf, waarvan het laatste op de wroetend, dribbelende manier zoals wij dat van hem gewoon zijn.
Mike Verheyen mocht in de schutterslijst niet ontbreken, ook al was dat zeker niet zijn beste wedstrijd.
Gianni Di Giambattista brak eens te meer geen potten. Misschien kan hij in de laatste competitiewedstrijd alles goed maken.
Belofte Michael Festjens bevestigde zijn kunnen en speelde het spel vrij en vrank, terwijl hij bij de beloften mede de ploeg moet dragen en daardoor individualistisch gaat acteren; bij het A team doet hij dat gelukkig niet. Zijn toekomst ziet er vrij goed uit.
Alexander Bormans speelde voor de eerste keer in het A team, weerde zich als een duivel in een wijwatervat, scoorde bijna en leverde een fraaie steekpas af voor één van de laatste goals van de thuisploeg. Geslaagd debuut.

Nog even de doelpunten op een rij zetten.
1ste helft : 9' Byloos 1 – 0; 12' Putzeys 2 – 0; 16' Goessens 10 m. 3 – 0; 17' Goessens 4 – 0; 18' Putzeys 5 – 0; 20' Putzeys 6 – 0. Ruststand.
2de helft : 21' Byloos 7 – 0; 28' Vermeiren 8 – 0; 31' Byloos 9 – 0; 33' Verheyen 10 – 0; 34' 10 – 1; 38' 10 – 2; 39' 10 – 3; 40' 10 – 4; 40' Vermeiren 11 – 4.

Al bij al een schitterende prestatie tegen een gedreven club, die na 11 wedstrijden – dus op het einde van de heenronde – slechts 6 punten telde en in de terugronde op 7 matchen 15/21 punten versierde.
De arbiters waren op een paar misvattingen na vrij sterk gefocust op het spel. (Clamonz)

ZVC speelde met : Conard, Byloos, Goessens, Verheyen, Vermeiren, Putzeys, G. Di Giambattista, Festjens, Bormans. 

TERUG