NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - Pibo Tongeren  9 - 5  (6-1)
   
DATUM 13-01-2012  21:30
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Leopoldsburg heeft zijn wedstrijd gemakkelijk gewonnen tegen een niet op zijn niveau spelend PIBO. Mede door het verlies van Meeuwen en Heusden-Zolder en het gelijkspel van Ougrťe, verstevigt ZVC zijn leiderspositie, weliswaar met 1 of 2 wedstrijden meer gespeeld dan de potentiŽle titel-pretendenten. Maar toch...

Voordat de toeschouwers goed gezeten waren was het al 2-0 en was de match (misschien) al gespeeld, want PIBO bakte er aanvankelijk niet veel van. Aalvlugge Bob Putzeys en goalgetter Kurt Vermeiren zorgden voor die 2 - 0. De 3-0 liet niet lang op zich wachten: een Pibo-speler verschalkte, onder druk, zijn eigen doelman. Pas daarna kon Tongeren tegen scoren: 3-1. Het spel dat ZVC vertoonde was een streling voor het oog; dat werd beloond met nog 3 doelpunten in de eerste helft: Kurt Vermeiren gaf nog tweemaal zijn visitekaartje af en Gianni Di Giambattista Ė die stilaan de goede vorm weer te pakken krijgt Ė deed hem dat gevat na. Ruststand: 6 Ė 1. Wedstrijd al lang gespeeld.

Tijdens de tweede helft konden de bezoekers geen vuist maken tegen de soepel spelende Kampse ploeg. Bob Putzeys en de weder optredende Mike Verheyen (met 2 goals) voerden het totaal op tot 9 doelpunten. Tussendoor scoorde Tongeren nog wel een behoorlijk aantal keren maar dat was meer door het wegvallen van de concentratie bij ZVC. Eindstand: 9 -5.

De Kampse supporters hebben een heerlijke avond beleefd ten overstaan van een goede ploeg die onder zijn reŽle waarde geklasseerd staat en die hoogstwaarschijnlijk vertoeft in het door iedere ploeg ooit ontmoete dipje.

De teleurstelling van de Tongenaars moet wel groot geweest zijn, temeer omdat ze in hun voorbeschouwing nogal gerust waren in de goede afloop van de match, na de voor hen moeilijk te verteren 9 Ė 9 in eigen huis. De pizza's die na de match voor de Tongerese club te wachten stonden in het clublokaal werden niet eens aangeraakt; niemand van Pibo Tongeren in het clublokaal te bespeuren... De ZVC-ers kregen dus een dubbele portie pizza die ze overigens dik verdiend hadden...

De scheidsrechters waren steevast bij de zaak en floten quasi feilloos. (Ph. Van Beeck)

ZVC speelde met: Conard, Goessens, Putzeys, Bijloos, Vermeiren, G. Di Giambattista, Verheyen, Pauwels, Wawrzak, Trippaers. 

TERUG