NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - ZVC Leopoldsburg  3 - 5  (2-2)
   
DATUM 11-11-2011  21:15
   
DOELPUNTEN Plompen, De Kok, Hermans / Vermeiren, Verheyen 2, Cosemans 2 
   
VERSLAG Verslag ZVC Leopoldsburg:

Zonder de geschorste Goessens zakte we af naar Noorderwijk, een ploeg die van zichzelf zegt dat ze moeten promoveren. In de eerste minuten krijgen Bob en Brecht een doelkans, Bob schiet wondermooi op de kruising. In de eerste 5 minuten krijgt Real 1 kans maar Dieter redt, daarna krijgt Vermeiren een paar kansjes waarvan eentje alleen voor doel. In de 9de minuut is het dan toch raak, Kurt scoort met een mooi schot de verdiende 0-1. Maar twee minuten later draait good old Rudy Plompen een vrije trap binnen 1-1. Dieter moet zijn klasse nog eens tonen op schoten van Real. Maar in de 15de minuut moet Dieter zich toch gewonnen geven op een schot van De Kok, 2-1 voor Noorderwijk. Bob mist de volgende minuten een paar kansjes en mist ook een 10-meter trap. In de laatste minuut scoort Verheyen dan toch een 10-meter die hij mooi binnendraait. Rust 2-2, maar we voelen dat we de baas zijn, en dat zal onze trainer duidelijk maken tegen de spelers tijdens de rust.

In de eerste minuten is hetzelfde liedje, kansen bij de fleet voor ZVC Leopoldsburg (Bob en Kurt). In de 7de minuut scoort Verheyen, hij pakt de bal af en werkt beheerst af, 2-3, verdiend. In de komende minuten mist Kurt en Bob nog kansen en daardoor blijft de match spannend, dit ook omdat de doelman van Noorderwijk schitterend keept. In de 14de minuut krijgt Mike verdient rood na een tackle langs achter. Bij die overtal-situatie wordt Brecht neergehaald in de bakkelijn, en hij hij zet die zelf om. 2-4 in een ondertal situatie: schitterend!! Maar Hermans van Noorderwijk scoort de aansluiting, 3-4. Maar je voelt dat ZVC Leopoldsburg meester is in’t spel. Noorderwijk probeert aan te vallen maar dit is zonder overleg. In de 17de minuut krijgen we een 10-meter en Brecht scoort de 3-5. Er is nog wat druk van Real maar dit leidt tot niets. Kurt mist nog een 10-meter maar dit wordt hem vergeven. Verdiende overwinning van ZVC Leopoldsburg en dit betekent dat we een week langer op kop staan, maar volgende week spelen we niet zodoende dat Ougree en/of ZVK Meeuwen over ons kunnen springen, maar laten we genieten van dit moment.

ZVC Leopoldsburg speelde met: Conard, Byloos, Verheyen, Cosemans, Putzeys, Vermeiren, Di Giambattista, Triekels en Trippaers

Verslag Real Noorderwijk:

Noorderwijk wilde winnen van Leopoldsburg de onverwachte leider in 2e nationale. En de Limburgers hebben niet alleen een zeer rijk zaalvoetbalverleden maar op dit moment ook een uitstekend team. Kapitein Vermeiren is de leider, een slimme, fijne voetballer, Putzeys op de flanken een offensieve topper, maar het was youngster Verheyen (slechts 23) die de wedstrijd deed kantelen. Eerst door tot drie maal toe voor dood te gaan liggen op het veld zonder dat er ook maar iets aan de hand was, nadien trapt hij tot tweemaal toe doodleuk een penalty binnen om ver in de tweede helft de Noorderwijkse topschutter Aitsalah Khalid van het veld te trappen, langs achter en met zijn twee voeten vooruit. Zelden dergelijke fout gezien in het zaalvoetbal en meteen ook het einde van een sterk Real. In de eerste helft had Plompen zijn ploeg op 1 – 0 gezet en kregen de Noorderwijkenaars kans op kans maar ze werden niet afgemaakt. De snelle tegenprikken van Leopoldsburg waren gevaarlijk en Vermeiren trapte van ver op doel na een misverstand in de thuisdefensie, meteen ook 1 – 1. Maar Noorderwijk was niet van streek, speelde een sterke eerste helft en bleef de kansen opstapelen. Nelson De kok, sterk vorige vrijdag, bracht zijn team op 2 – 1. Verdiende voorsprong maar te weinig voor het geleverde spel. In de laatste minuut van een schitterende eerste helft kreeg Leopoldsburg twee tienmetertrappen, de eerste pakte Witvrouwen, de tweede werd door Verheyen keurig binnen getrapt. Slechts 2 – 2 aan de pauze.

Na de rust zagen we een veel sterker Leopoldsburg, een ploeg die niet zomaar op kop staat, de Berkemussen hadden het lastig, de vermoeidheid van een sterke eerste helft liet zich voelen en er werden teveel onnodige fouten gemaakt. En toen kwam duivel Verheyen op de proppen, eerst ging nog eens voor dood liggen hoewel geen Noordewijkenaar nog maar in de buurt was, comedia del arte, twee minuten later stond hij terug op het veld mocht opnieuw een tienmetertrap nemen (2 – 3) en trapte een minuutje later Khalid van het veld, onmiddellijk rood (donkerrood) en de Noorderwijkse spits waarschijnlijk voor meerdere weken de lappenmand in. En toen was het over, Een geschrokken thuisploeg liet tegen vier spelers nog tegenscoren via Cosemans (vierde tienmetertrap en 2 – 4). Kapitein Hermans bracht nog even spanning in de wedstrijd ( 3 – 4 ) maar opnieuw Cosemans zorgde voor de 3 – 5 en de overwinning was binnen. Leopoldsburg is een sterk team en heeft dergelijke vuile streken met Verheyen in de hoofdrol niet nodig. De Limburgers voelen zich vaak bekocht door de scheidsrechters, nu blijkt waarom, een coach naast het veld die de harde woorden niet schuwt en vooral ettertje Verheyen horen niet thuis in het zaalvoetbal. Hopelijk moet speler Verheyen even lang van de velden blijven als slachtoffer Khalid.

Real Noorderwijk moet nu de volgende weken punten halen om de aansluiting met de top niet te verliezen. Volgende week naar Eisden en over veertien dagen tegen de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor Meeuwen.

Real Noorderwijk speelde met: Van den Eynde, De kok, Witvrouwen, Khalid, Hermans, Wagemans, Plompen Michiels en Bomboi. 

TERUG