NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Pibo Tongeren - ZVC Leopoldsburg  9 - 9  (2-2)
   
DATUM 28-10-2011  21:45
   
DOELPUNTEN 7’ 1-0 na een snelle Tongerse counter.
9’ 1-1 snelle uitbraak van Putzeys afgerond door Vermeiren.
14’ 1-2 Verheyen van op penalty na Tongers handspel.
20’ 2-2 een verdiende ruststand.
23’ 3-2 uitgespeelde actie aan de 2de paal binnengetikt.
26’ 3-3 een pegel van Putzeys in de kruising.
26’ 3-4 Vermeiren, duidelijk terug in goede doen, zet zich door en frommelt de bal in doel.
29’ 4-4 Tongerse penalty.
30’ 4-5 Vermeiren in zijn typische stijl, of moeten we zeggen een klasseflits.
30’ 5-5 bijzonder ongelukkig eigen doelpunt van Goessens.
31’ 5-6 10-meter Goessens.
32’ 5-7 10-meter Goessens.
33’ 5-8 Putzeys met een grondscherend vluchtschot.
34’ 6-8 Tongers doelpunt vanuit een man meer situatie na rode kaart voor Verheyen (2 x geel).
35’ 7-8 PIBO lukt de aansluitingstreffer.
36’ 8-8 Tongeren zet door.
En dan was er nog de hoger beschreven en bloedstollende 40ste minuut waarin de eindstand vastgelegd werd: 9-9! (Clamonz) 
   
VERSLAG Ik zou een ellenlange beschrijving kunnen geven van wat er bij het scheidsrechterlijk duo allemaal misliep in deze partij vol spanning en emotie. Maar wij wensen hoffelijk te blijven. Wij laten het aan de bevoegde bondsinstanties over om te oordelen of deze twee heren nog langer geschikt zijn om wedstrijden op nationaal niveau te leiden.

PIBO Tongeren - ZVC Leopoldsburg werd dus het verhaal van twee scheidsrechters die, hoe meer de wedstrijd vorderde, steeds meer de pedalen kwijt geraakten. Beide mannen in het zwart speelden op incompetente wijze de hoofdrol in de partij.

Enig voordeel hierbij is dat het een regelrechte thriller werd met de ultieme suspense in de laatste tien seconden. Bij een 8-8 stand krijgt Leopoldsburg een bijzonder lichte zesde fout tegen. De 10-meter wordt feilloos omgezet door Brepoels, ex-ZVC Leopoldsburg en de beste man bij PIBO.

Op dat moment, met nog een handvol seconden op de klok, geeft niemand nog een kans voor een gelijkspel van de Kampenaren. De aftrap wordt echter snel genomen. Uitblinker Putzeys slalomt tot diep op de helft van de tegenstander en knalt overhoeks op doel. Het leer wijkt licht af op het scheenbeen van een Tongerse verdediger. Alle vaart wordt uit het schot genomen en tergend traag rolt de bal naar doel … buiten bereik van de keeper … precies in het hoekje: 9-9!

Al bij al is dat nog een terecht resultaat. Beide teams speelden een bij wijlen harde maar degelijke wedstrijd met kansen aan beide zijden. En ook al had er voor beide ploegen misschien meer ingezeten, met het gelijke spel kon na afloop van de wedstrijd iedereen leven, met het scheidsrechterlijk duo daarentegen …!? 

TERUG