NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Fenerbahce Beringen - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 2  (3-0)
   
DATUM 30-09-2011  21:15
   
DOELPUNTEN 8’ pen. Eder (1-0), 18’ C. Özcan (2-0), 19’ El Attabi (3-0), 35’ Salah (4-0), 36’ Idlaasri (5-0), 37’ El Ouadi (5-1) en 38’ 10m. Coppola (5-2). 
   
VERSLAG Opnieuw geen puntengewin voor Celtic. En dat had het vooral aan zichzelf te danken, want in de eerste helft speelde het met knikkende knieen. Te voorzichtig in de duels, te mak inspelen en te voorzichtig verdedigen. Beringen kon daar niet écht veel tegenover zetten, want toegegeven, na 5’ gaat doelman Baeten in de fout en krijgt een strafschop toegefloten door ref. Bawin. Dos Santos Rebelo scoorde de 1-0. Celtic probeerde dan nog wel wat terug te doen, maar de overtuiging in de aanval zag men niet. Ook de opbouw van achter uit gebeurde veel te traag. En toch bleef het bij de 1-0 tot in de 17’ Duru op rechts kan doorzetten en de 2-0 kan scoren in het dak van het doel. En nog voor de rust kan Beringen profiteren van dom balverlies van Celtic om een geruststellende 3-0 te scoren via El Attabi alvorens we gaan rusten.

Na de rust krijgen we een héél ander Celtic op het veld. Onder impuls van een scherpe Teodori, komt ook de grinta terug in de ploeg. Helaas, de laatste pass komt niet uit. En bovendien botst Celtic een 4-tal keren op een uitmuntende Talhaoui in doel die in zijn eentje ervoor zorgt dat Celtic niet terug in de wedstrijd kan komen, hetgeen op dat ogenblik toch wel verdiend zou geweest zijn. En is opnieuw dom balverlies van Celtic de aanleiding tot de doodssteek als Salah in de 35’ bedankt met de 4-0. Een minuutje later géén omschakeling bij Celtic en Idlaarsi lobt de forfaitcijfers over doelman Baeten. Uiteindelijk kan El Ouadi alweer een minuutje later een afgeweken bal over Talhaoui scoren, 5-1. En dat Beringen op zijn tandvlees zat bewees de fout van Salah op Huyuk in de 38’, waardoor Coppola de 5-2 kon scoren van op de 10m stip. Een minuutje voor tijd opnieuw een 10m voor Celtic na een hensbal van Duru, maar nu kon doelman Tsabounti (die in doel kwam posteren in de plaats van Talhaoui) hem wél stoppen. In de laatste minuut komt ook Beringen nog aan een 10m, maar die wordt hoog over getrapt door Ozcan. En op 2 luttele seconden wordt een strafschop voor Celtic niet gefloten (want het was toch al gedaan oordeelden beide refs).

Inderdaad, het was gedaan en op basis van de 2e helft moeten we daarop verder bouwen in de komende wedstrijd thuis tegen Lommel op woensdag 12/10. De grinta was er weer en de schrik leek plaats gemaakt te hebben voor edele moed, alleen gebeurde dat nà de 3-0 in een povere eerste helft. Blijven werken en de kleine foutjes eruit halen en dan komen de punten écht wel. Het is wat het is en we hebben gisteren in de eerste helft onszelf te kort gedaan. 

TERUG