NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Eurosport Bocholt - ZVK Celtic Houthalen '94  6 - 2  (2-0)
   
DATUM 05-03-2010  21:15
   
DOELPUNTEN 16’ 1-0 LEONE Antonio (10m), 20’ 2-0 AABBOU Lahcen, 29’ 2-1 CORTHOUTS Kevin, 32’ 2-2 KARADOGAN Celal, 34’ 3-2 AABBOU Lahcen, 36’ 4-2 LEONE Antonio, 39’ 5-2 LEONE Antonio (10m), 40’ 6-2 AABBOU Lehoussine 
   
VERSLAG Een gehavend Celtic (Abidar geschorst, Akouz & Ribeiro gekwetst) trok gisteren avond naar Bocholt voor de topper in tweede klasse B. Corthouts werd in laatste instantie nog net fit genoeg bevonden na een opgelopen lichte kwetsuur op training afgelopen maandag. Dus trok Ribeiro dan maar volop de kaart van de jongeren. Youssef Nejjar werd beloond voor zijn goede prestatie tegen Eisden Dorp en nieuwkomer Celal Karadogan viel op bij de beloften pikte al na 2 weken bij Celtic zijn eerste cap mee voor het fanion team ! Celtic begint het best aan de partij, die heel gesloten was en vooral Huyuk kwam tot enkele kansjes. Ook Bocholt probeerde wat te prikken, maar moest wachten tot een 10m van Leone alvorens de score te openen. Verder weinig aarde aan de dijk, tot dé kans van de eerste helft voor Bomboi kwam net voor affluiten. Zijn lobje werd nog met de vingertoppen uit doel geranseld door Eerlings. De domper werd nog groter toen Aabbou Lahcen vanuit een onmogelijke positie er 2-0 van maakt in de allerlaatste speelminuut. Maar clever speelde Bocholt niet, want in een alles of niets aanval van Celtic beging Bocholt zijn 6e fout en dus 10m voor Celtic. Maar Eerlings stopt die 10m van Salmy. Ik moet dus niet zeggen dat het niet echt meezat voor Celtic gisteren.

Alles kon dus beter in de herneming, en bij wijlen speelde Celtic knap voetbal. Beide ploegen kabbelden echter aan meet vooral de betere kansen voor Celtic. Doch in de 29’ kon ook Corthouts de aansluitingstreffer scoren vanuit diezelfde onmogelijke hoek als Aabbou in de eerste helft. Celtic neemt dan het heft in handen en de jongeren beginnen erin te geloven. En in de 32’ poeiert Karadogan Celtic op gelijke hoogte. Bocholt van zijn melk en in de 34’ een lange bal op Aabbou Lahcen, die staalhard de 3-2 scoort. Leone schiet een 10m over in de 36’, doch even later was dat al vergeten wanneer Aabbou Lahcen zich opnieuw sterk maakt,eerst de paal treft en dan in de rebound de uitgekomen Sacchini omspeelt en Leone vrij kan binnenschieten in een leeg doel, 4-2. Voor Celtic was het toen al over en al probeerde Ribeiro het nog met vliegende doelman. Een 10m doelpunt van Leone en in de allerlaatste seconde van de partij een 3-tegen-1 aanval, afgerond door Aabbou Lehoussine deden de eindcijfers stranden op 6-2 winst voor Bocholt. En zo moeten we concluderen dat alle kansen op de titel nu serieus gehypothekeerd worden vooor Houthalen, dat zich nu echter geen enkele druk meer op de schouders hoeft te nemen en zo nog mooie dingen kan laten zien om er vooralsnog een mooi sluitstuk aan te breien. 

TERUG