NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD RS Decoratie Edegem - ZVC Klein-Brabant  7 - 1  (2-1)
   
DATUM 07-09-2007  21:15
   
DOELPUNTEN 4’ Jaffal 1-0, 15’ Vercauteren 2-0, 18’ 10m. Makambu 2-1, 21’ Vercauteren 3-1, 30’ Roose 4-1, 31’ Vergauwen 5-1, 35’ 10m. Jaffal 6-1 en 38’ 10m. Jaffal 7-1. 
   
VERSLAG Voor de eerste thuismatch van het seizoen stond RSD Edegem in een regionale derby tegenover neofiet eersteklasser Klein-Brabant Puurs van de Edegemse ex-coach Rudi Proost. Onze beloften verloren met 2-3, dus was het aan het fanionteam om beter te doen. De eerste schoten kwam van een gretige Roose maar zij raakten de staak. Na 4’ rondde Jaffal een mooie collectieve aanval af voor de 1-0. De toon was gezet en Edegem ging op zijn elan door. Een ingestudeerde vrijschop van Jaffal naar Ajouaou, maar Gielens miste nipt. Vercauteren werd neergelegd waarvoor Martinez geel pakte, maar de vrijschop van Gielens naar Jaffal ging over. Ajouaou voorlangs en Vergauwen miste een open doelkans. Aan de overzijde was het vooral Cherif die op doel afging, maar een schitterende doelman Rousseau behoedde de thuisploeg. Na 15’ trok Vercauteren uit een schuine hoek met een loeier de stand naar 2-0. Makambu kreeg met een kanonbal nog de beste kans in de eerste helft voor de bezoekers. Aan beide zijden stapelden de foutenlast zich op en Makambu mocht de eerste 10-meter binnentrappen voor de 2-1 ruststand. Edegem kwam gretig uit de kleedkamer en op voorzet van Gielens schoot Vercauteren de 3-1 in. Cherif antwoordde voor Puurs, maar miste van dichtbij. Ook Vercauteren schoot een unieke kans op doelman Beaudoux. Ajouaou legde mooi af, maar Vergauwen miste onbegrijpelijk. Een loeier van Vercauteren ging tegen de dwarsligger en van ver schoot Vercauteren nogmaals nipt naast. Na 30’ eindelijk opnieuw succes met de 4-1 van Roose mooi op een schoteltje afgeleverd door Vergauwen. Amper een minuut later een voorzet uit het boekje van Ajouaou op Vergauwen die maar in te tikken had. Puurs zocht de tegenaanval, maar rots in de branding Gielens hield het fort achteraan. Edegem kreeg nu de 6de fout en Jaffal schoot loeihard in voor de 6-1. Dat mocht hij na 38’ nogmaals doen voor de 7-1.

Een mooie en ruimschoots verdiende zege tegen een zwakke tegenstrever die het moeilijk zal krijgen om overeind te blijven bij de elite. (EJB) 

TERUG