NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ASP Zanetti ALA Herstal  3 - 5  (1-1)
   
DATUM 09-03-2007  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Ref Van Der Heyden nekt Celtic in zijn opmars naar plaats 3.

Gisteren kregen we de eerste wedstrijd van de waarheid, met de komst van Zanetti Herstal. Herstal staat momenteel op plaats 3, met een marge van 3pt op Celtic. Celtic mist kapitein Rossi, die in Barcelona vertoeft en coach Martens die zijn eerste van de 2 schorsingen uitzit tussen de supporters.

Op naar de wedstrijd, alwaar het in het begin zeer gesloten was met Herstal en Celtic die de deuren gesloten hielden en zo de wedstrijd niet echt op gang kwam. In de 4' echter schoot Dejan Botic de 0-1 voorbij Sacchini gekruist in de verste hoek. Celtic trok nu nadrukkelijker in de aanval. Zevende minuut wordt Salmy foutief afgestopt door de maker van het openingsdoelpunt Botic, die terecht met geel werd bestraft door ref Verbeckmoes. Celtic voetbalde wel met inzet, maar opnieuw kwam de laatste pas niet uit. Tot in de 13' Hamed Bennassar knap werd aangespeeld in een uitgespeelde hoekschop en onbegrijpelijk miste aan de 2e paal. Herstal plooide nu volledig terug en Celtic probeerde dan maar via targetman Brahim Oizaz in schietpositie te komen. Constatatie was echter de opkomende man niet volgde als Oizaz aan de bal kwam en dus trok die meer en meer naar de zijlijn toe om zelf voor een doelpuntje te gaan. 18' kreeg hij zo een gemeten pas van Bistrussu en tikte Oizaz de gelijkmaker in doel, 1-1. Maar Celtic stond al op 5 blauwe kaarten en dus bleef het rustig tot aan de rust.

Na de rust kwam Celtic als herboren uit de kleedkamer en nu werd alles wťl gesloten. Zo draaide Oizaz zich knap vrij van kuitenbijter Nicolas en knalde Celtic op voorsprong in de 23', 2-1. Celtic had toen alles in handen en Herstal wist even niet van welk hout pijlen maken. Celtic kwam ook aan enkele kansjes, maar telkens kwam men dat laatste metertje te kort. En dan vond 2e scheidsrechter Van Der Heyden zijn tijd gekomen. Hij was niet voor niets van Luik naar Houthalen gekomen en dus floot hij een strafschop voor hensbal op Salmy, waarbij eenieders wenkbrauwen fronste. Dejan Botic bedankte en scoorde gelijk. Op nieuw nam Celtic de bovenhand en bij een aanval tikte Nelis de bal ietsj te ver van de voet, ging echter nog vol in duel, maar Verberckmoes vond dat ietsje tť, en bedacht Jeffrey met geel. Herstal kon eigenlijk sportief niet meer volgen, maar goede vriend Van Der Heyden zou wel helpen, terwijl nu ook Herstal speler Theo Botic ergens iets moet hebben uitgespookt wat volgens Verberckmoes niet kon en ook hij ging in het boekje. Celtic doelman pareerde dan een eerste 10m van Dejan Botic, wierp de lange bal op Salmy die vertrok richting doelman Telemans. En opnieuw legde ref Van Der Heyden de bal op de 10m stip, want hij had een fout gezien van Salmy terwijl die alleen op de doelman afging ???? Opnieuw fronste iedereen zijn wenkbrauwen (zelfs die van collega Verberckmoes), en opnieuw pareerde Sacchini de 10m van Jean Nicolas. Volgend duel voor de bal, opnieuw foutief volgend ref Van Der Heyden (ha ha ha) en opnieuw een 10m ,die nu door Mampuya Loka werd verzilverd en Herstal terug aan het gewin, 2-3. Celtic ging nu volledig in de aanval en Herstal probeerde te counteren. Op zo'n counter miskeek El Haoual zich even, tikte de bal te ver voor zich uit en kreeg de bal tegen zijn hand aangeschoten met een gele kaart voor Jamalle en opnieuw een 10m voor Herstal, die nu gescoord werd door Jean Nicolas, 2-4. Geen minuut later trok Celtic voor een zoveelste keer in de aanval en nu was Bistrussu ongelukkig , want hij devieerde de bal van Salmy tegen de paal. Celtic verkoos dan maar om met vliegende doelman te spelen in naam van Bistrussu. Brahim Oizaz werd onderuit gemaaid in het strafschop gebied voor de ogen van Van Der Heyden die echter geen adem meer over had om te fluiten. Oizaz gaat iets te fel vragen naar het waarom , en ook hij werd bedacht met geel. Maar Celtic kwam toch nog aan gelijkmaker via El Haoual. Maar bij een laatste wanhoopskans verspeelde Celtic de bal en killer van dienst was nu kapitein Sougnez, die de eindcijfers 3-5 op het scorebord zette.

Al bij al geen rampzalige wedstrijd van Celtic, dat, mocht de eigen kansen afmaken vooralsnog de 3pt. kon thuishouden. En dat heb je nodig als je bovendien ook nog een 2e scheidsrechter vanuit de streek van de bezoekers op bezoek krijgt en een 1e scheidsrechter die niet durft te overrulen, en dus ook hij met een zťťr slecht gevoel naar huis reed. Maar die 2e scheidsrechter ? Neen, die niet, want die kreeg van de bezoekers nog een leuk cd'tje kado na de wedstrijd....... Maar een wedstrijd manipuleren ? Dŗt zou hij niet doen..... volgens de controleur........ die eveneens vanut Luik was meegereisd.

Salukes en tot volgende week !!!! Met opnieuw de komst van Ivo Charles (zie beruchte wedstrijd tegen Ans) en Michel Whatelet. Nogal een geluk dat het een ploeg is uit het antwerpse die op bezoek komt.....

Frank Claes 

TERUG