NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD Luchtbal Ekeren '76 - ZVK Celtic Houthalen '94  0 - 6  
   
DATUM 02-03-2007  21:15
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Celtic neemt dankzij knappe tweede helft opnieuw de drie punten mee !!!

Gisteren kregen we de altijd lastige verplaatsing naar Ekeren voor de boeg. Van de 2 voorheen gemaakte tripjes naar Ekeren kon Celtic slechts 1 op 6 behalen. Ekeren heeft trouwens ook de winners-smaak te pakken gekregen in de terugronde. OK, het was wél tegen Ekeren dat we dit seizoen voor het eerst afgetekend konden winnen en ook Celtic draait momenteel als een goed geoliede machine.

De wedstrijd van gisteren begon aan een veel te traag tempo. Celtic probeerde hoog te storen, maar de afspraken verliepen niet vlotjes. Zo kwam Celtic wel aan enkele halve kansjes, maar telkenmale kwam de laatste pas slecht of helemaal niet aan. Het was dan weer Ekeren dat af en toe een keertje kon gebruik maken van de misverstanden achterin bij Celtic om aan enkele leuke kansen te geraken. Maar opnieuw hield doelman Sacchini op tijd en stond zijn doel vrij en ook vaak werden de kansjes door Ekeren zelf de nek omgewrongen. In zo'n gesloten wedstrijden, moet je kunnen gebruik maken van ingestudeerde nummertjes en ook gisteren bleek dit de enige echte mogelijkheid voor Celtic om de score te openen, wanneer kapitein Rossi de 0-1 voorbij Vandenbossche knalde na een ingestudeerde hoekschop. Nadien bleef Celtic controleren, maar kon het mij alvast niet bekoren, hetgeen ook niet moest. Maar een verlossende 2e treffer zou de spanning een beetje doen dalen, want ook Ekeren wilde natuurlijk rap mogelijk de gelijkmaker binnentrappen, maar ook zij bakten geen echt uitgespeelde aanval in mekaar.

Na de rust kwam Celtic een versnelling hoger uit de kleedkamer, want coach Martens had iedereen erop gewezen dat met hetzelfde lome tempo de wedstrijd wel eens verloren zou kunnen worden. En ja, het sloeg aan, want nog geen 2' gespeeld in de tweede helft kreeg Bistrussu (beter en beter op dreef) een inleggertje aan de voet. Hij legde hem erin en 0-2 dus. Het was nu Celtic dat vooral de wedstrijd naar zich toe trok en Ekeren dat moest ondergaan. 28' dan, met een mooi opgezette aanval tussen Oizaz en Salmy, waarbij Oizaz een reuze kans onbenut liet en Salmy zonder nadenken met een loeier van formaat de bal in de likse winkelhaak pegelde, 0-3. De kopjes gingen nu helemaal hangen bij Ekeren dat nu enkel nog maar dacht aan de opener, maar bij balverlies Oizaz op doel zag afstormen. Hij puntte de 0-4 tussen de benen van doelman Vandenbossche in de 31'. En nu begonnen de kansen zich op te stapelen voor Celtic dat Nelis nog een één/tweetje met Salmy lekker ZAG afrondeN in de 33', 0-5. Ekeren kwam nog enkele keren vooral door onoplettendheid van Celtic aan enkele reuze kansen op de eerredder, maar zelf dat was ze niet gegund door een sublieme Sacchini. Bistrussu zorgde nog net voor affluiten voor de volledige afstraffing, wanneer hij met een één/tweetje in samenwerking met Oizaz lekker de 0-6 op het scorebord vastlegde.

Alweer een behoorlijke wedstrijd en vooral géén tegendoelpunt, dat ook weer te danken was aan een goede El Haoual, Hajbat en Rossi. Want zij hielden achterin met goed coachwerk op het veld alles behoorlijk dicht. En als het even spaak liep, konden zij rekenen op een goede Sacchini. Maar nu komen de weken van de waarheid, met volgende week al een tot nog toe onuitgegeven topper thuis tegen het derde geklasseerde Herstal. Niet vergeten dat we in Herstal onderuit gingen met 6-4. Maarja, dat lijkt wel in een ander leven gebeurd te zijn. Laat ons hopen dat we opnieuw de 3 punten pakken en misschien wel naar plaats drie in het klassement kunnen oprukken. Alvast opnieuw een dikke pluim voor de hele ploeg jongens. 

TERUG