NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ASP Zanetti ALA Herstal - ZVK Celtic Houthalen '94  8 - 6  (4-0)
   
DATUM 29-09-2006  21:45
   
DOELPUNTEN  
   
VERSLAG Eergisteren kwam de verplaatsing naar Herstal op het programma. Een wedstrijd die moest gewonnen worden om niet onderaan het klassement te komen bengelen. En met de goede tweede helft afgelopen week tegen Eisden Dorp, bleken de gemoederen er gerust op om ook in Herstal punten te gaan halen.

Coach Karkaje drukte de groep er nog voor de wedstrijd op om vanaf het begin de ruimlte te creeeren door zonder bal te lopen en onmiddellijk in te spelen. Maar Celtic wachtte ook nu af en kreeg de betere kansjes. Herstal beschikt over een erg kleine hal, hetgeen wil zeggen dat je onmiddellijk kunt vastzetten. Maar het was Herstal dat een beetje tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Ja lap....., dat had nu niet mogen gebeuren, want nu begon Herstal de wedstrijd naar zich toe te trekken en de kopjes ging alweer naar beneden. Waarom ???? Wie zal het zeggen ??? Het geloof in Celtics eigen spel werd opnieuw de dieperik in geboord. Coach Karkaje bleef vooralsnog rustig en zag het kaartenhuisje opnieuw in elkaar storten. Herstal maakte daarvan gretig gebruik en liep zelfs nog flink uit tot 4-0 aan de rust.

Na de rust wilde Celtic opnieuw hervatten, want wat Herstal kon, moest ook Celtic kunnen. Maar de herneming was nog niet goed afgetrapt of de forfaitscore stond al op het bord, tot groot ongenoegen van de mee afgereisde aanhang. Uiteindelijk kon Celtic dan toch scoren via Bennassar. Het geloof kreeg opnieuw een opflakkering en de naiviteit in de opbouw zorgde voor een slechte verdediging, waardoor Herstal opnieuw scoorde. Doelman Sacchini (ook al niet in beste doen) baalde, maar pepte de groep wl nog op. Kapitein Rossi probeerde te forceren (zoals iedereen), maar enkele weken rust op training deed zijn fysieke conditie geen goed, ook niet voor El Haoual, die nog steeds maar op 70% kan spelen. Uiteindelijk kreeg Salmy (de enige die met de juiste instelling speelde) toch nog de beloning voor zijn weliswaar ook geforceerd pogen te scoren. Even later kon hij voor een tweede keer de score opdrijven. En ineens bleek Herstal ook niet de ploeg die met deze druk om kon. Paniek alom bij de luikenaren en terecht, want Celtic trok het laken volledig naar zich toe. Maar dan kwam opnieuw de gaten achterin verderf in het spel brengen en kon Herstal opnieuw 2x tegenprikken. Celtic liet het niet aan zijn hart komen en ging voluit. Het scoorde opnieuw via Ahmidouche en op vrije trap via Salmy tot 8-5. Nelis (?) prikte nog de 8-6 tegen de netten en Ahmidouche trapte een penalty onnoemelijk zwak op de Herstalse keeper. Maar toen was het spreekwoordelijke kalf allang verzopen.

Enfin feit is dat we met 1 op 12 voorlaatste staan in de rangschikking.

Feit is dat dit veel te weinig is voor de spelersgroep, de coach en de ambitie voor Celtic.

Feit is dat we volgende week opnieuw uit een ander vaatje moeten tappen, willen we niet een pandoering krijgen van Luchtbal Ekeren.

Feit is dat er op alles en iedereen commentaar kan gegeven worden, maar neen...... Zo gaan we niet beginnen.

Als iedereen voor zich eens uitmaakt waar het bij hm foutloopt en waar het eventueel kn veranderen, dan komen we er wel uit. Vitten op iemand anders heeft gn zin en dus ga ik me ook niet tot dat niveau verlagen.

Ik sta nog steeds unaniem achter iedereen in onze groep en geloof dat we enkel maar door erin te geloven uit de hoek waar de klappen vallen kunnen geraken, want of we het nu willen of niet ....... We zitten wl in die hoek. 

TERUG