NIEUW
 ZOEKEN
 
 NIEUWS  
MEEST GELEZEN
 NIEUWS  
 ENQUETES  
  HISTORIEK UITSLAGEN
BELGIE
 VERSLAG

WEDSTRIJD ZVC Borgerhout - ZVK Wezel  4 - 3  (1-2)
   
DATUM 02-05-2007  21:15
   
DOELPUNTEN 10’ Youssef El Badey (0–1), 12 Pawel Nadarski (0–2), 19’ Mohamed Kasmi (1-2) , 22 Mohamed Kasmi (2–2) ,23’ Mohamed Kasmi (3–2), 32’ Mohamed Kasmi (4–2), 35’ Jelle Nys (4–3) 
   
VERSLAG VOORAF

ZVC Borgerhout diende bij gebrek aan beschikbare sporthal deze wedstrijd op een woensdag af te werken. We kozen er wellicht een van de ongelukkigste data uit met de halve finale in de Champions League tussen AC Milan en Manchester binnen op de buis en zalig terrasjesweer buiten. Een einde seizoenswedstrijd tussen de op één na laatste in de reeks en Borgerhout dat een grijs seizoen af probeert te ronden is dan geen grote publiekstrekker. Voor de beloftewedstrijd selecteerde Farid Achalhi opnieuw enkele nieuwe gezichten. Bilal Zemmouri , 16 jaar sinds 11 april, in het doel en Mohamed El Ghaadaoui ( 17 jaar ) kwamen voor het eerst op een Beloftewedstrijd aan de bak. ZVK Wezel bracht een belofteselectie van 7 spelers tussen de lijnen waarvan er maar liefst 5 ook met de A-kern zouden aantreden. Borgerhout kwam in de aanvangsfase moeilijk op gang en geraakte niet aan voldragen kansen. Dat was zo tot de turbo van Yassine Achahbar aansloeg. Met een zuivere hattrick zette hij Borgerhout op de goede sporen. Voor het vierde doelpunt tekende Mohamed Chemlal. Nummers 5 en 8 kwamen van de voet van Bouyakoubi terwijl voor nummers 6 en 7 Farid El Fekri tekende. Met deze stevige 8-3 eindcijfers komt het belofteteam van Borgerhout wellicht met 16 punten voorsprong aan de eindmeet. In de slotwedstrijd is het zelfs mogelijk om een 150ste doelpunt op de scoretabel te zetten terwijl het erg onwaarschijnlijk is dat de tegenstanders er een 40ste zullen intrappen. Proficiat alvast met dit opmerkelijke resultaat. Deze beloftewedstrijd werd geleid door Freddy Dierckx. Hij werkte hiermee waarschijnlijk zijn op één na laatste wedstrijd af als nationaal scheidsrechter Futsal. Hoeveel partijen van onze beloften hij geleid heeft weet ik niet te achterhalen maar hij was al die tijd een gewaardeerde verschijning eerst in All Inn en nadien in het Rooi. We hopen hem nog vaak te mogen begroeten wanneer hij komt genieten van Futsal, nu van op de tribunes. Het ga u goed ! Voor de hoofdwedstrijd kon coach Achalhi over praktisch de volledige kern beschikken. Alleen Ajouaou en tweede doelman El Ajaji ontbraken in de selectie. Bij ZVK Wezel kwamen slechts 5 titularissen opdagen zodat 5 beloftespelers de kern dienden aan te vullen. De nakende fusie met Minicup Lommel zal hier wellicht voor veel tussen zitten. Toch verdienen het bestuur en de spelers van Wezel bijzonder veel respect omdat ze in deze moeilijke omstandigheden het seizoen hebben afgewerkt. Een tweede blamage zoals GDL Chatelet het Futsal er één heeft getrakteerd zou funest geweest zijn.

WEDSTRIJDVERSLAG

EERSTE SPEELHELFT
Farid Achalhi startte met Talhaoui in doel, Kasmi, Joundi, Sababti en de 16jarige Omar Zouggaghi. Gelegenheidscoach Kris Gielens zette logischerwijs onze oude bekende Marc Vandecaetsbeek in doel en verder Makrani, Carvalho, El Badey en De Vocht. Van bij de aanvang probeerde Borgerhout Wezel op de eigen helft vast te zetten. Voor een eerste trap op doel dienden we bijna 3 minuten geduld te oefenen toen Sababti de bal voorlangs joeg en Vandecaetsbeek niet echt kon verontrusten. In de 4de minuut kapte Kasmi zijn verdediger goed uit. Zijn schot week af op een Wezelse voet en ging via de staak in corner. Wezel liet zich niet imponeren door de Borgerhoutse druk en prikte regelmatig tegen. In de 5de minuut kwam Nadarski alleen voor Talhaoui maar die had de hoek goed verkleind en Nadarski mikte naast de verste staak. De hoge druk van de thuisploeg verliep niet rimpelloos en in de 6de minuut viel al de 4de blauwe kaart. Said Makrani plaatste de vrije trap naast het kader. In de 7de minuut kaatste Zouggaghi met Joundi , maar Omar besloot op Vandecaetsbeek en trapte de rebound nipt naast. In de 7de minuut legde Hitou aan uit de tweede lijn, maar Vandecaetsbeek was attent en ook bij een schot van Khalid Moussaoui ging Marc goed plat. In de 10de minuut kende de getalenteerde Youssef El Badey een geïnspireerd moment want met één klasseflits slalomde hij zich voorbij twee verdedigers om dan Talhaoui met een geplaatste bal naar de verste paal te kloppen.
10’40”de minuut: Youssef El Badey: 0 – 1
Borgerhout stond even aangeslagen en daar profiteerden de bezoekers van om de schade nog te doen oplopen. In de 12de minuut zette Makrani zijn verdediger in de wind en kruiste dan naar de tweede paal waar Nadarski vrij kon inschieten.
12’18”de minuut: Pawel Nadarski: 0 – 2
Hitou reageerde opnieuw met een schot maar Vandecaetsbeek duwde de bal in corner. Uit die corner volgde een schietkans voor Talhaoui maar hij mikte een halve meter naast het kader. Wezel pakte pas in de 13de minuut een eerste blauwe kaart. In de 15de minuut stuurde Talhaoui, die opnieuw voluit ging mee voetballen, de bal naar Zeroual. Zeroual legde het leer klaar voor Zouggaghi maar diens schot ging via de staak naast. Een schot opnieuw van Talhaoui week af en leverde een zoveelste corner op maar geen gevaar. In de slotminuut heroverde Borgerhout de bal bijna aan de doellijn van Wezel. Eens in balbezit werd goed gekeken om dan Kasmi in stelling te brengen en die aarzelde niet om te potten.
19’06”de minuut: Mohamed Kasmi: 1 - 2
Deze aansluitingstreffer viel net op het goede moment.
Ruststand: 1 – 2

TWEEDE SPEELHELFT
Na de thee kon het publiek dat iets te lang in de kantine was gebleven al direct een verrassing noteren. Na 40 seconden werd een schot van Joundi nog afgeblokt in corner en een punter van opnieuw de kapitein zeilde een halve meter boven doel. Toen Talhaoui in de 22ste minuut Kasmi lanceerde besloot die met een onhoudbaar schot in de kleine hoek.
22’47”ste minuut: Mohamed Kasmi: 2 – 2
Seconden later schakelde Zouggaghi snel over van verdediging naar aanval en hij bediende gepast Sababti maar een Wezelse voet kon nog in corner deviëren. Het bleek slechts uitstel van executie want seconden later legde Joundi de bal goed breed en opnieuw Kasmi schoot de bal hoog in het dak van het doel.
23’51”ste minuut: Mohamed Kasmi: 3 – 2
Binnen deze eerste 4 minuten pakte Borgerhout, al te gretig, opnieuw 3 blauwe kaarten. Bij een pegel van Sababti kreeg Vandecaetsbeek de bal niet helemaal onder controle, maar via de paal hobbelde het leer in hoekschop. Talhaoui nam heel wat risico’s door mee te blijven voetballen ondanks de voorsprong en dat liep enkele keren bijna fataal af toen ondermeer Mario Carvalho van op de eigen helft de bal naar het lege doel stuurde. Na de forse start van deze tweede helft werd het evenwicht hersteld en schakelde Borgerhout meer over op het controleren van de partij. In de 32ste minuut lukte Kasmi een zuivere hattrick ( de tweede al deze avond na Achahbar bij de beloften ). Hij kapte zich vrij en knalde dan opnieuw hoog in doel.
32’57”ste minuut: Mohamed Kasmi: 4 – 2
Even was er een gevoel van veiligheid bij de thuisploeg maar dit hield niet lang aan. Met nog ruim 4 minuten te spelen lukte Wezel er in de aansluitingstreffer te potten. Opnieuw lag Youssef El Badey aan de basis van de combinatie. Hij stuurde de bal snel diep naar Koen De Vocht die in één tijd verlengde tot bij de jonge Jelle Nys aan de tweede paal en die aarzelde niet om hard en laag in te schieten.
35’20”ste minuut: Jelle Nys: 4 – 3
Toen Borgerhout in de 37ste minuut ook nog een 5de blauwe kaart incasseerde leek de partij nog alle kanten uit te kunnen gaan. Een harde pegel van Makrani leek zelfs voorbestemd om de gelijkmaker op te leveren maar met een superreflex hield Talhaoui zijn netten proper. Wezel had ongetwijfeld graag opnieuw gestunt na hun recente zeg, maar een geïnspireerder Borgerhout liet zich niet meer verrassen.
EINDSTAND: 4 – 3

CONCLUSIES:
Een misschien wat typische einde seizoenswedstrijd tussen twee ploegen die zich bij aanvang van de campagne hogere ambities hadden gesteld, maar het bleef in beide gevallen bij ambities. Bij Borgerhout leverde vooral Kasmi een opmerkelijke prestatie. Hij tekende immers voor alle doelpunten. Op vrijdag 4 mei 2007 eindigt het seizoen met de topper tegen Paraske Bowl Morlanwelz, sinds vorige speeldag wiskundig zeker van een plaats in de play offs. Voor deze laatste wedstrijd willen we graag de sfeer van de grote dagen herbeleven. Supporters die zich aanbieden met een bendir, tamtam of een ander trommelinstrument komen binnen aan halve prijs. Afspraak aanstaande vrijdag ?
Supporters op post !
Verslag: Chris Peeters 

TERUG